Bos Installatietechniek 70 jaar

Nieuws

Familiebedrijf Bos Installatietechniek bestaat dit jaar 70 jaar. Evert Bos (51) uit Putten is van de tweede generatie en sinds 1992 mede-eigenaar, samen met zijn vrouw Diane Bos-van Beek. Zijn vader Gerrit Bos begon het bedrijf in 1950.

Dit jaar was het tijd voor een nieuwe huisstijl en vervanging van het ruim dertig jaar oude logo. Henry Hennipman heeft met Movivo marketing & vormgeving een nieuwe huisstijl ontworpen. Het bedrijfspand is in een nieuw jasje gestoken, de bedrijfswagens zijn opnieuw beletterd en er is een nieuwe website. ,,Henry heeft er iets moois van gemaakt met een eigentijdse uitstraling”, aldus Evert Bos. Bos Installatietechniek is een middelgroot installatiebedrijf met ruim twintig medewerkers en is totaalinstallateur voor particulieren, aannemers en bedrijven. Het bedrijf bestaat uit drie takken: Bos Badkamers, Bos Duurzame energie en Bos Installatietechniek.

Bos Badkamers is per 1 januari aangesloten bij de franchiseorganisatie Bad in Beeld, die onder dezelfde paraplu valt als Baderie. ,,Onze mooie showroom heeft diverse opstellingen van eigentijdse badkamers. Dit zijn vier verschillende stijlen: design, landelijk, modern en expressief. We kunnen klanten volop informeren en ontwerpen badkamers in 3D. Van ontwerp tot realisatie heeft Bos alles in eigen hand en er is maar één aanspreekpunt. Badkamers worden gerealiseerd door eigen monteurs.”

Duurzaam

Bos is sterk gericht op duurzame energie. De eerste warmtepompen en zonnepanelen werden 25 jaar terug al geïnstalleerd. ,,We zijn al lang actief in deze markt, die wel verandert. De ontwikkelingen worden continu gevolgd en de nieuwste technieken worden toegepast. Iedereen kan terecht voor informatie over warmtepompen, zonneboilers, vloerverwarming en elektrische zonnepanelen en de producten bekijken in onze showroom. Andere mogelijkheden voor energiebesparing zijn onder andere ledverlichting en isolatie. Desgewenst maken we een adviesrapport over wat nodig is om te verduurzamen.”

Op warmtepompen zit ondersteunende subsidie die kan oplopen tot 2500 euro. ,,Wij kunnen hierover adviseren en helpen bij de aanvraag van subsidie of afsluiting van een duurzame lening.”

Een aanspreekpunt

De installatietechniek omvat alle voorkomende werkzaamheden van een totaalinstallateur. Er is één aanspreekpunt voor elektrotechniek, verlichting, ventilatie, loodgieterswerk, sanitair, verwarming, koeling en dak- en zinkwerk. ,,We doen renovatie en nieuwbouw van woningen en bedrijfspanden en werken zowel voor de particulier als voor bouwkundige aannemers, maar ook voor grote opdrachtgevers.” Met de installatietechniek bedient Bos de klant. ,,We hebben in de loop der jaren leuke opdrachten gehad vanaf de reparatie van een buitenkraan tot en met installatiewerk in het luxe segment. Ik vind het prachtig om voor iedereen klaar te staan: elke klant is voor mij belangrijk. Bos staat voor kwaliteit, service en duurzaamheid.’