Dakbedekking

U kunt bij ons terecht voor complete dakdekkerswerkzaamheden wat betreft nieuwbouw, verbouw, renovatie, reparatie, alsmede onderhoudswerkzaamheden. Als ervaren dak-, zink- en koperwerkers kunnen wij u adviseren over de diverse producten en verwerkings-mogelijkheden. Maak direct een vrijblijvende afspraak of vraag een gratis offerte aan.

Advies en materialen dakbedekking

Bij ons kunt u terecht voor de volgende dakbedekkingen:

 • Bitumen
 • Kunststof
 • Zinken en koperen
 • Staal

Aan de keus van een soort dakbedekking voor uw situatie gaat een gedegen advies vooraf. In het advies worden diverse punten meegenomen.

 • Helling van het dak
 • Beoogde levensduur/kwaliteit
 • Keuze materiaal
 • Kleur
 • Isolatiewaarde
 • Constructie van het dak
 • Afwerking van de rand

Bitumen dakbedekking

Deze optimaal UV-bestendige lagen worden meestal gebruikt in éénlaagse en als toplaag in meerlaagse dakbedekkingsystemen. Zij bestaan uit een drager van polyester/glas gedrenkt in en gecoat met APP bitumen, aan de bovenzijde al of niet afgewerkt met leislag of granulaat. De banen worden verwerkt volgens de brandmethode en kunnen zowel mechanisch bevestigd als losliggend en geballast worden aangebracht. Een leislag of granulaat afwerking is er in diverse standaard kleuren. De door ons aangebrachte bitumen daken bestaan meestal uit een bevestigde polyester bitumen onderlaag (met of zonder isolatie) en een toplaag van APP dakbedekking afgewerkt. Uiteraard aangebracht volgens de huidige BDA normen en conform het bouwbesluit.

Kunststof dakbedekking

Een ander woord voor kunststof dakbedekking is duurzame dakbedekking. Een dak voorzien van een kunststof dakbedekking heeft een langere levensduur. Kunststof dakbedekking is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Enige voordelen van kunststoffen zijn dat het zonder open vuur kan worden aangebracht en milieuvriendelijker is dan bitumieuze dakbedekking, dit doordat kunststof dakbedekking dunner en lichter is in gewicht en in veel gevallen ook 100% te recyclen. Doordat het materiaal licht in gewicht is kan in veel gevallen ook worden volstaan met een lichtere ondercontructie. Kunststof dakbedekkingen zijn er in talloze soorten en types maar kunnen in hoofdlijnen ondergebracht worden in EPDM of PVC dakbedekking.

Zinken- en koperen dakbedekking/gevelbekleding

Als één van de weinigen in de regio zijn wij gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen en bekleden van daken met zink of koper. Niet alleen het verwerken van de materialen, maar ook de dakconstructie en ventilatie spelen een belangrijke rol voor een lange levensduur van een zinken of koperen dak.

Stalen dakbedekking

In sommige situatie is de dakconstructie van een schuin dak is niet altijd geschikt voor keramische of betonnen dakpannen. Hier kan dan gekozen worden voor stalen dakpannen. Uiterlijk zijn deze gelijk aan gewone dakpannen, maar het gewicht is aanmerkelijk minder. Ook bij nieuwbouw, verbouw of renovatie kan flink bespaard worden op de constructie door te kiezen voor stalen dakpannen.

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen