Warmtepompen

Een warmtepomp biedt u de mogelijkheid uw huis te verwarmen en u van warm water te voorzien op een milieuvriendelijke manier. De warmtepomp haalt warmte uit de bodem, grondwater of lucht en zet dit om in bruikbare energie om uw woning te verwarmen. De warmtepomp wordt vaak direct op het cv-systeem aangesloten. Op warmere dagen kunt u een warmtepomp ook gebruiken om uw woning te koelen.

Aanschaffen van een warmtepomp (met subsidies)

Tot 2021 kunt u subsidies krijgen bij het aanschaffen van een warmtepomp. Hoe hoog het bedrag van de subsidie is, is afhankelijk van het soort warmtepomp en het energielabel van het apparaat. Hoe zuiniger, hoe meer subsidie. Bos Installatietechniek adviseert u graag over welke warmtepomp voor uw woning en uw situatie geschikt is. Om een subsidie te ontvangen zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen, namelijk:

  • De warmtepomp moet op de lijst van warmtepompen welke in aanmerking komen voor subsidie staan.
  • De warmtepomp moet nieuw zijn en ge├»nstalleerd, het betaalbewijs moet op uw naam staan.
  • De aanvraag van de subsidie dient gedaan te worden bij een organisatie van de overheid (RVO.nl). Hier heeft u een DigID voor nodig.
  • De subsidie moet binnen 6 maanden na het installeren van de warmtepomp worden aangevraagd.
  • De warmtepomp moet in Nederland staan.
  • De warmtepomp mag niet binnen een jaar na de subsidiebeslissingsdatum worden verwijderd.

Mogelijkheden voor uw woonsituatie

Wilt u meer weten over de voordelen van een warmtepomp voor uw woonsituatie? Bos Installatietechniek helpt u graag verder. Wij kijken welke warmtepompinstallatie het meest voor uw woonsituatie geschikt is. Bij Bos Installatietechniek bent u verzekerd van goed advies en een vakkundige installatie.

Maak vrijblijvend een afspraak >

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen