PV Panelen

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Zonnecellen zetten zonlicht om in elektriciteit. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen.

PV-systemen

Het hele systeem van zonnepanelen (aan elkaar gekoppelde zonnecellen), bedrading en eventuele accu's, wordt een PV-systeem genoemd. PV is een afkorting van het Engelse 'photovoltaic'. De omzetting van licht naar elektriciteit heet fotovoltaïsche omzetting. PV-systemen kunnen zelfstandig werken op plekken waar geen elektriciteitsaansluiting is, of aan het elektriciteitsnet worden gekoppeld.

Zonnepanelen aanleggen

Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van zonnepanelen. Maak direct een afspraak met een installateur en we informeren u over de mogelijkheden.

Nu nog meer besparing met zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen zorgt voor een aanzienlijke besparing op uw energiekosten. Maar wist u dat u tot wel 15 procent van deze investeringskosten kan terugvragen? Naast de installatie van de panelen helpen wij u ook bij het terugvorderen van deze kosten. Neem direct contact met ons op voor meer informatie over PV-panelen.

Opstelling en energieopbrengst

De opbrengst van een zonnepaneel hangt af van de hellingshoek en de richting waarin het paneel staat. De opbrengst is optimaal bij een hellingshoek van 36 graden en gericht op het zuiden. In Nederland levert een autonoom PV-systeem van 1 m2 ongeveer 40 kWh per jaar. Een netgekoppeld systeem levert ongeveer 80 kWh per m2 per jaar. Een autonoom systeem (niet aan het elektriciteitsnet gekoppeld) schakelt uit als de accu vol is, vandaar het verschil. Een netgekoppeld PV-systeem van 4 m2 levert 10 % van het gemiddeld huishoudelijk elektriciteitsverbruik. Dat is het verbruik van een gemiddelde koelkast.

Netgekoppelde PV-systemen

Netgekoppelde PV-systemen zijn gekoppeld aan het elektriciteitsnet. De gelijkspanning wordt door een inverter (omvormer) omgezet naar de juiste spanning (230 Volt wisselspanning). Gebruikt u minder elektriciteit dat het systeem opwekt, dan wordt dat afgegeven aan het elektriciteitsnet. Gebruikt u meer elektriciteit dan het systeem levert, dan wordt het tekort aangevuld met netstroom. PV-systemen zijn relatief kostbaar.

Neem direct contact op Met een ervaren installateur

Contact opnemen